lördag 6 juli 2013

The Epic Battle of Vansbrosimmet - warmup



En synnerligen utbildad läkare möter på söndagen den tävlingsmässigt erfarna personliga tränaren i ett Episkt slag om familjetiteln på Vansbrosimmets 3 km simning i öppet vatten.

Den regerande mästaren, dock inte på denna distans, utan på den avsevärt kortare tjej-versionen av loppet från föregående år, är Annica, som klev upp ur vattnet med imponerande 17 sekunders försprång till sin utmanare. Annica, också känd som Barracudan, har uppvisat storform i vattnet under vårens uppladdning. "Jag har laddat med mycket intervaller, både i vattnet och på land, i kombination med riktad styrka, rörlighet och kondition. Jag är grymt peppad och redo att hoppa i vattnet!" säger hon i intervju med bloggskrivaren. Inför tävlingen har det florerat rykten om förkylningar och viloveckor, något som Annica själv dock inte vill kommentera. Föregående säsong uppvisade hon stark simteknik under sträckorna i öppet vatten både under Vansbro tjejsim och senare under säsongen på aquathlon-tävlingen Amfibiemannen. På frågan om någon speciell taktik inför slaget glittrar hon karaktäristiskt med ögonen och svarar hemlighetsfullt "Jodå, en stark taktik har jag allt lagt upp, helt klart. Det ska bli galet skönt att äntligen sätta mina planer i verket."

Utmanaren, som med endast fåtal sekunder förlorade gren efter gren under 2012:s tjejklassiker, är Carolina, också känd som Dr Eel. Carolina har dock uppvisat en imponerande form denna säsong i närliggande grenar såsom backlöpning och minigolf, och har enligt rykten ivrigt försökt psyka sin motståndare med dolda avslöjanden om sin rigorösa träning inför loppet. När bloggskrivaren ringde för att boka intervjun fick hon prov på detta genom kommentaren "åh, ursäkta att jag inte kunnat svara, jag har just simmat en timme i Siljan...". Enligt Carolina är taktiken att "simma snabbt, snabbare än Annica", och om man ser bakåt i tiden så bör hon också ha en liten fördel i denna taktik, då hon var några år äldre och mer medveten under den simträning de båda tävlande genomfört i sin ungdom. En stark teknik är viktigt för effektiv simning, och små skillnader kan vara det enda som behövs för att ge det där viktiga försprånget i vattnet.

Det är i sanning ett Episkt slag som kommer gå av stapeln klockan 14.00 i morgon söndag i Vanån/Västerdalälven. Vattentemperaturen ligger på behagliga 16.1 grader och det kommer vara optimala förhållanden för detta styrkemöte. Två systrar i jakt på familjetiteln, två envisa krigare som vägrar ge upp stoltheten, två utmanare i kampen om Det Episka Slaget om Vansbrosimmet.

En racereport kommer så snart vinnaren är korad.

Haha, var tvungen att göra detta inlägg. Blodigt allvar, eller?
Kram,
Annica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar