lördag 13 juli 2013

Mammas Birthday-WO 2013

Tiden går och sommaren är här, vilket förutom alla andra fördelar också för med sig min fantastiska mammas födelsedag. Turligt nog har hon varit på besök här i Dalarna den senaste veckan, och vi kunde bränna av ett riktigt ordentligt traditionsenligt Birthday work out i solskenet på Hemus ljuvliga spårcentral.


 Tre starka tjejer joggade igång kropparna och sedan förberedde vi oss. Sedan vårterminens slut har jag ägnat mig åt ett nytt pass uppe på Actic, kallat Outdoor Bootcamp, ett galet roligt cirkelpass utomhus, med mycket fokus på samarbete, och jag lät detta inspirera till årets påhitt. Vi rekade en kortare, flack löprunda på ca 700-800 meter och satte ihop detta med två övningar till ett litet HIT-pass. En av oss fick göra plankarmhävningar (ner på armbågarna, upp på händerna) x10 + 10 mountain climber, den andra fick göra pistols (5 st, byt ben 5 st osv) och den tredje sprang rundan. Sedan byttes vi om och körde 2 hela varv, dvs alla gjorde alla övningar 2 gånger. Lite längre vila och vattenpaus på det, och sedan körde vi ännu en cirkel, samma princip, men denna gång med 5+5 dips och armhävningar som första övning, och 5+5 utfallssteg och upphopp som övning nummer två. Tredje personen sprang sin runda. Ännu en gång 2 varv och oj vad det började kännas i kroppen!




Vi avslutade storslaget med en liten minicirkel på 50 sekunder kör, 10 sekunder vila och tre övningar = 3 minuter. Valet föll på fällkniv, jägarvila och assisterade pullups och sen var kropparna trötta och folket glada och nöjda. Ett riktigt skönt effektivt pass som tog ungefär en timme.

Träningstraditionsskapande är något av det roligaste man kan hålla på med!
Kram,
Annica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar