onsdag 23 maj 2012

Njut av solen!

Halloj alla träningsglada!
Jag hoppas ni alla njuter hejdlöst av sommarsol, doftande häggblom och gröna snår! Jag samlar mitt D-vitamin både i solstolen med en god bok och, såklart, i alldeles ljuvligt lite sommarträningskläder !


Cykel, löpning, step-pass, högintensiva styrkeintervaller, dynamiska stretcher och yoga är vad som hänt hittills denna vecka, och mer lär det bli!

Ett enkelt tips för att få ut mer träning på samma tid är att utnyttja din konditionsrunda maximalt. Ska du vara ute i 60 minuter, ställ en klocka som ringer var 5e minut, stanna till, gör lite armhävningar, dips, upphopp, burpees, gå utfallsgång eller någon annan bra styrkeövning i ungefär 1 minut. Gå/jogga/cykla sedan vidare, och du har fått en fantastisk liten träningsbonus! Efter 60 minuter kommer du ha stannat till 10 gånger, och med andra ord fått med 10 minuters funktionell styrka, och ett kanonbra intervallpass, eftersom du efter 1 minuts hårdkörning med styrkeövning, får 5 minuters aktiv vila innan nästa styrkeset!

Passa på att använda det som finns runt omkring dig när du tränar utomhus. En lekpark är inget annat än en enda stor träningsmöjlighet, med allt ifrån armgång och över-under-hinder till chinsställningar.. I skogen finns det stock, sten och kupering att ta till för den som vill pressa upp pulsen lite extra.

Kom ut i solen och använd den naturliga boost som solsken, blå himmel, fågelkvitter och doftande skogar ger dig för att maximera din träningsglädje i vår!
Kram,
Annica

1 kommentar: