tisdag 17 december 2013

dagarna i december

Har hittills varit underbara, jobbiga, intensiva, galna, förvirrade och härliga. Dock inte så svettiga som en träningsnörd kan önska. Mitt träningsschema som kändes så avskalat när det planerades, visade sig behöva ytterligare avskalningar, och jag har knappast tittat på schemat alls under de senaste veckorna. Istället har det blivit någon dags vila för mycket, galen träningspepp när jag väl kommit iväg, vilket resulterat i lika galen träningsvärk och efterföljande vilodagar för att hålla. Att gå på känsla och vilja är bra när stressen ansamlas, så länge träningen blir av!


Tankar på framtid och planering kommer smygande, som alltid i december, och jag har tagit några viktiga steg för att fortsätta framåt i utvecklingen. Träningen nästa år är en njutning att gå omkring och finurla på, redan många spännande lopp inbokade i kalendern, och ta med all glad och skön träningsenergi som jag har skapat under årets glädjeinriktade träning in i 2014 års blanka, oplanerade dagar (Eller ja, hehe, är det någon mer än jag som har blivit uppbokad ungefär alla helger fram till påsk?). En liten årsåterblick är på g här på bloggen, och jag går även i tankarna om att göra en liten anpassning av innehållet inför kommande år. Vi får se helt enkelt!

Denna vecka har börjat ganska bra på träningsfronten, med en riktigt skön träningsvärk i svanken efter ett rejält marklyftpass med Erika i lördags, som mjukades upp med hjälp av lite pinnövningar, balansträning och en AMRAP (as many rounds as possible) cirkel med hela kroppen som fokus. Idag planeras ett dopp i poolen och sedan är det dubbelpass på g med både step och puls-avslutning för denna termin.

Planeringen för årets traditionsenliga familjestafett på Julafton börjar så smått ta form. Det gäller ju att anpassa sig något till att alla familjemedlemmar ska få tävla på ungefär samma villkor, trots åldersskillnader och träningsnörderi. Jag försöker samla familjens år till en liten tävling, som förra året blev en spännande stafett där allt ifrån längdskidåkning och löpning, till skruviskruvning och förbandsläggning ingick. För ett år sedan stod jag som storslagen vinnare efter en rafflande final mot käraste storasyster. Detta år tror jag dock att pappa kan ha en stor chans att ta hem, om inte förstaplatsen, så i alla fall en av topplaceringarna. Motion på Julafton är nog en av de skönaste traditionerna jag vet. Tänk att få svettas ut rejält innan man sjunker ner framför mat, mys och godis. Att säga att denna lilla tävling inte är på blodigt allvar skulle eventuellt kunna räknas som en sanning med modifikation, då alla i familjen, om än vissa mer än andra, får ganska rejäla tävlingshorn när det gäller. Så galet roligt!

Njut och var närvarande!
Kram,
Annica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar